Audio Svensson

Elizabeth Torres, poet och konstnär, verksam i Köpenhamn, drivande  Red Door Gallery & Magazine (med mera, med mera), efterfrågade bl.a.  poesi via ljudfil till Poetic Phonotheque. Jag fick en slags Svenssonsk flipp och beslöt att medverka. Har tidigare bara spelat in mig själv läsandes en enda text, och det gjorde jag så sent som förra året  med hjälp av ljudgeniet Lars Paulström bakom spakarna i en adekvat studio.

Den här dikten läste jag dock in på mobilen en sen kväll vid soffbordet, och lät Frank Zappa småputtra i bakgrunden. Dikten är en av få dikter jag skrivit direkt på engelska (publicerad i antologin ”Over Yonder”, Rufous Press, 2012).

Jag konstaterar utifrån detta a) att jag fortfarande törs kliva utanför min bekvämlighetszon emellanåt, b) att småländskan blivit något avtrubbad, c) att kristider genererar ökad kreativitet, och d) jag borde lära mig mer om ljud…