Firade tio med PP etc…

Uppläsning på Kultivera i Tranås. Foto: Peter Nyberg.

Den 5 juli, under kulturfestivalen Tranås at The Fringe 2019, passade Populär Poesi på att fira tio år som tidskrift. Jag var inbjuden att läsa på Kultivera och det blev ett välbesökt och positivt evenemang. Med mig hade jag också nyutkomna diktsamlingen Jag hamras vaken av hundra tjälhål, och sålde slut på samtliga ex jag släpat med mig upp till norra Småland. Skitkul.

Under vistelsen deltog jag även i Mikroförlagsmässan på Tranås stadsbibliotek, ett gäng intressanta föredrag, i hemliga sammankomster på diverse lokala krogar, samt läste även på festivalavslutningen på restaurang Ban Thai. Där läste också fantastiska rapparen/poeten Rufus Musafa från Wales en engelsk översättning av samma dikt som knockade mig totalt. Vid hemkomst från Tranås spelade jag med hjälp av ljudoraklet Lars Paulström in dikten och sände den till Wales för att eventuellt inkluderas på ett kommande skivsläpp från Musafas band Dope Biscuits. Vore hur häftigt som helst. Time will tell…