Augustenborg kvart över fyra

En av många fantastiska publikationer från PUUT

Under 50 dagar i rad, vid samma klockslag, satte jag mig i somras med penna och papper på måfå i området där jag bor. Resultatet blev lika många dikt-snapshots från ett mångfasetterat kvarter där taken är gröna, de gemensamma odlingslådorna många och arbetslösheten ligger över 50%. Augustenborg kvart över fyra är ett samarbete med fotografen Karl Larsson Wallén, som bland mycket annat driver projektet PUUT – Publicering och Utlåning: ”ett konstverk uppbyggt i form av ett portabelt bibliotek med utgångspunkt från egenproducerade artists books”. Eftersom publikationerna i PUUT är handgjorda minimalistiska mästerverk innebar det extremt tajta ramar när det kom till antal och längd på textraderna. Alla dikter i Augustenborg kvart över fyra är därför begränsade till sju rader. Nästa steg i processen är att Karl så småningom ska komplettera dikterna med sitt fotografiska handlag och finurliga blick, innan det blir färdig PUUT av det hela. Jag ser fram emot slutresultatet med spänning. Under tiden kan jag bjussa på en av dikterna:

[20220730]

en gammal man i röd fez
står bakom falafelkiosken
och mekar med sin moped
hylsnyckeln blänker i solen
och med ett lätt handgrepp
vrider han hela kvarteret
hundraåtti grader medurs